Start jouw internationaliseringsverhaal nu!

eTwinning is de online community voor scholen in meer dan 40 Europese landen. Werk je op een school of ben je verbonden aan de initiële lerarenopleiding, dan kun je met je leerlingen samenwerken met Europese collega’s. Ben je bereid om jouw onderwijs een internationaal tintje te geven, maar weet je niet goed wat eTwinning precies inhoudt? En hoe je ermee aan de slag kan gaan? Volg dan de webinarreeks ‘eTwinning: het ideale startpakket’ of enkele delen ervan en krijg de nodige begeleiding bij jouw eerste stappen richting internationalisering.

WAT?

De webinarreeks bestaat uit 4 afzonderlijke webinars:

1. Samenwerken met een klas in Europa

We laten je kennismaken met eTwinning en geven voorbeelden van eenvoudige, maar bijzonder waardevolle projectideeën voor kleuter-, lager, en (buitegenwoon) secundair onderwijs.

Verwacht geen technische uitleg of complexe projecten voor ervaren leerkrachten. In 30 minuten bieden we je wel inspiratie om met internationalisering te beginnen.

2. eTwinning een stapje verder: “Hoe vind ik een geschikte partner voor mijn eTwinning-project?”

Een eTwinning-project staat of valt soms met de projectpartner(s), dat heb je misschien al ondervonden. Maar hoe vind je een geschikte projectpartner?

Tijdens een webinar van 30 minuten geven we je een aantal zoekmogelijkheden die kunnen leiden naar een betrouwbare samenwerking.

3. eTwinning een stapje verder: “Hoe organiseer ik mijn eTwinning-project?”

Euforie wanneer je een geschikte eTwinning-partner hebt gevonden. Jullie bruisen van energie en goede ideeën. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw eTwinning-project netjes en overzichtelijk blijft?

Tijdens een webinar van 30 minuten geven we je een aantal ideeën en technieken die kunnen leiden naar een heldere projectruimte.

4. eTwinning een stapje verder: “Hoe laat ik leerlingen internationaal samenwerken in mijn eTwinning-project?”

Je hebt de ultieme eTwinning-partner weten te strikken en jouw TwinSpace ziet er kristalhelder uit. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw leerlingen zich betrokken voelen bij het project?

Tijdens een webinar van 30 minuten geven we je een aantal ideeën en technieken die kunnen leiden naar zinvolle internationale samenwerking.

WANNEER?

We organiseren de volledige reeks op volgende momenten:

PRAKTISCH

Je kan ervoor kiezen om de volledige reeks ‘eTwinning: het ideale startpakket’ te volgen of slechts enkele delen ervan.

Op het einde van elk webinar voorzien we tijd voor vragen zodat jullie zonder enige drempel aan de slag kunnen gaan.

Inschrijving op voorhand is niet nodig. Sluit simpelweg aan door op bovenstaande links te klikken.

De webinars zijn volledig gratis.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via etwinning@epos-vlaanderen.be en we staan jou z.s.m. bij met raad en daad.