Ben je een lerarenopleider? Wil je internationalisatie verankeren in de lerarenopleiding en je studenten leren hoe je op een laagdrempelige manier kan internationaliseren en zo je leerplan waarmaken?  Wil je graag samenwerken met een klas in het buitenland? Wil je jouw studenten een project laten uitvoeren tijdens hun stage? Dan is deze ITE-inspiratiedag (Initial Teacher Education / lerarenopleiding) in Den Haag iets voor jou. 

Op deze inspiratiemiddag ontdek je welke mogelijkheden het eTwinning platform biedt en leer je internationale projecten met scholen in Europa op te starten. Je krijgt bovendien ook inspirerende voorbeelden van ervaren lerarenopleiders.

Tip: maak een eTwinning-account aan en ga al even op onderzoek uit. Tijdens de inspiratiedag zullen we immers niet alle functionaliteiten van het eTwinning-platform onder de loep nemen, maar zal netwerken tussen de Nederlandse en de Vlaamse scholen centraal staan. Heb je vragen over het aanmaken van een account of over het eTwinning-platform? Neem dan contact met ons op via eTwinning@epos-vlaanderen.be. De handleiding voor het maken van een account vind je hier op onze website.

Lerarenopleider en eTwinning-ambassadeur Frederik De Laere wil graag zijn ervaringen als lerarenopleider met je delen. Lees dan hier zijn verhaal, doorspekt met praktische voorbeelden van Howest.

Ook zin gekregen om Europa je lerarenopleiding binnen te brengen? Schrijf je dan in voor de inspiratiedag voor internationaal georiënteerde lerarenopleiders in Den Haag, georganiseerd door de NSO’s van Nederland en Vlaanderen.

 

Praktische informatie

  • Datum: 21 november 2023 van 11u tot 17u
  • Locatie: Den Haag, Nederland
  • Thema: Internationalisatie verankeren in de lerarenopleiding
  • Voertaal: Nederlands
  • Doelgroep: lerarenopleiders
  • Doel: Netwerken en good practices uitwisselen ivm het organiseren van eTwinning-projecten voor studenten in de lerarenopleiding
  • Inschrijving: De inschrijvingslink vind je hier. 
  • Kostprijs: Deelname aan het seminarie is gratis. eTwinning maakt deel uit van het Erasmus+ programma dat gesubsidieerd wordt door de Europese Unie. Voor de reiskosten wordt een forfait van max 180 euro betaald door eTwinning Vlaanderen.
  • Deadline: Deadline voor de inschrijving: 15 oktober 2023 (16u). Vraag zeker toestemming aan je directeur alvorens je in te schrijven. Enkele dagen na de deadline ontvangen alle kandidaten een bericht met de melding of hun kandidatuur weerhouden werd of niet.

Programma

Bekijk hier het programma. Kleine wijzigingen zijn nog mogelijk.

Ben je een beginnend eTwinner en heb je weinig tot geen ervaring met internationalisering via eTwinning? Dankzij dit Europees platform kan je (online) samenwerken met een andere klas in Europa. Lees zeker onze FAQ en kom meer te weten over deze fantastische community. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en stuur ons een mailtje via etwinning@epos-vlaanderen.be of zoek ons op via sociale media.