Al jaren krijgt eTwinning ondersteuning van enthousiaste eTwinning-ambassadeurs: leerkrachten die hun ervaring met samenwerken met klassen elders in Europa graag delen met collega’s in heel Vlaanderen. Vanaf september starten we ook met een Junior Academy: een ambassadeurswerking voor leerlingen.

Is jouw school bezig met eTwinning en wil je jouw leerlingen de kans bieden hun eTwinning-ervaring en enthousiasme te delen met andere Vlaamse en Europese leerlingen? Dan is de eTwinning Junior Academy perfect voor jullie!

Met de hulp van enkele leerlingen en studenten van verschillende leeftijden maakten we een teaser. Kijk samen met je klas naar het filmpje en ontdek hoe leuk en inspirerend eTwinning kan zijn!

Deadline om in te schrijven voor de Junior Academy: 2/10/2024

Heb je jouw leerlingen aangemeld voor de Junior Academy? Dan kan je hen hier inschrijven voor de eerste echte kick-off! Om deze grote stap samen te zetten, nodigen we jullie immers graag op op vrijdagnamiddag 25 oktober van 13u30 tot 16u30 in Brussel in het Hendrik Consciencegebouw. 
Op het programma staan creatieve workshops in combinatie met zoete lekkernijen.

Deadline om in te schrijven: 17/10 om 16u.

Waarom deelnemen aan de eTwinning Junior Academy?

Bij de eTwinning Junior Academy krijgen leerlingen en studenten van het lager en middelbaar onderwijs, en zelfs leraren-in-opleiding, de kans om samen te werken rond internationalisering en eTwinning. Leraren-in-opleiding kunnen deelnemen aan eTwinning-projecten tijdens hun stages en andere studenten enthousiasmeren voor internationalisering via eTwinning.

Wij zoeken enthousiaste leerlingen die graag:

  • digitaal en onsite samenwerken, zowel nationaal als internationaal, om ervaringen over eTwinning te delen,
  • leuke projectideeën voorstellen aan hun leerkrachten, gebaseerd op hun eigen interesses,
  • actief meedoen aan activiteiten en challenges georganiseerd door NSO Vlaanderen met leerlingen en studenten uit Vlaanderen.
  • op zoek gaan naar culturele diversiteit en hoe je daarmee kan omgaan
  • verrijkende leerervaringen opdoen die vaardigheden bevorderen zoals communicatie, samenwerking en probleemoplossend denken.
  • groeien als Europese burgers.

Hebben je leerlingen zin om

  • deze leerervaringen op een plezante manier op te doen, en bovendien
  • getrakteerd worden op 3 toffe uitstappen samen met de andere Juniors en leuke eTwinning-gadgets te ontvangen?
  • Willen ze graag hun netwerk vergroten en nieuwe vrienden maken?

We hebben alvast een eerste uitdaging voor onze eTwinning leerlingen! Vind je ‘Junior Academy’ niet zo lekker bekken? Kan je ons helpen bij de zoektocht naar een toffe naam die de lading dekt, een baseline die kort meer informatie meegeeft en een logo dat we op al onze communicatie kunnen gebruiken? De wedstrijddetails geven we in september, maar we laten je al graag weten dat je tot de herfstvakantie kan deelnemen.

Interesse in de Junior Academy? Meld je aan!

Heb je leerlingen die geïnteresseerd zijn? Vul dan het aanmeldformulier in. Wij nemen dan gauw contact met je op om verdere stappen te bespreken. Deadline om in te schrijven voor de Junior Academy: 2/10/2024

Heb je jouw leerlingen aangemeld voor de Junior Academy? Dan kan je hen hier inschrijven voor de eerste echte kick-off! Om deze grote stap samen te zetten, nodigen we jullie immers graag op op vrijdagnamiddag 25 oktober van 13u30 tot 16u30 in Brussel in het Hendrik Consciencegebouw. 
Op het programma staan creatieve workshops in combinatie met zoete lekkernijen.

Deadline om in te schrijven voor de kick-off: 17/10 om 16u.

Samen kunnen we een positieve en betekenisvolle impact hebben op de educatieve reis van onze jongeren. Doe mee en bouw mee aan een innovatieve, inspirerende en internationale leerervaring!