Wat is het?

Heb je een eTwinning-project afgerond of zit het in de laatste fase? Dan kun je voor een nationaal kwaliteitslabel in aanmerking komen. Projecten met dit label blinken uit in vaardigheden als samenwerking, integratie in het curriculum, ICT-gebruik, innovatie en communicatie. Zowel voor leerkrachten als voor leerlingen is dit een extra appreciatie voor al hun internationale inspanningen.

national quality label

What’s in it for me?

  • Meer mogelijkheden om internationalisering verder te ontwikkelen op jouw school;
  • Meer mogelijkheiden tot internationaal netwerken;
  • Meer zichtbaarheid van je internationale activiteiten;
  • Europese erkenning;
  • Elk project met een kwaliteitslabel krijgt een mooie prijs;
  • Je maakt kans op een eTwinning Award.

Hoe neem ik deel?

Let op: de aanvraagprocedure voor 2022 is afgesloten.

Meld je project zo snel mogelijk aan voor de deadline via eTwinning Live én dit formulier. Je ontvangt daarna van ons een e-mail met alle richtlijnen voor het vervolg van de procedure voor de kwaliteitslabels.

Voor zowel het kwaliteitslabel als de wedstrijd vul je slechts één aanvraag in. Je kan maximaal 4 projecten indienen.
We organiseren telkens ook een webinar waar je tips krijgt en we een antwoord geven op al je vragen.

In deze presentatie vind je alle informatie op een rijtje en de evaluatiecriteria vind je hier.

Jij en je leerlingen worden in de bloemetjes gezet

De kwaliteitslabels worden telkens uitgereikt op #ETWID, de Vlaamse eTwinning Inspiratiedag. In 2022 vond #ETWID22 plaats op woensdag 5 oktober in Gent. Ieder project met een nationaal kwaliteitslabel ontving een digitaal certificaat, een mooi cadeau en werd gepubliceerd op de website.

Heb je een zo’n label ontvangen, dan maak je kans op een eTwinning Award. Ontdek hier de projecten en leerkrachten die in 2022 een kwaliteitslabel bemachtigd hebben.

Leerkrachten en leerlingen worden uitgenodigd op de feestelijke Belgische eTwinning prijsuitreiking – de eTwinning Awards – op woensdag 30 november in Brussel.

Bekijk gerust nog eens ‘eTwinning wedstrijd in 8 vragen & antwoorden’. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via etwinning@epos-vlaanderen.be.