Nationaal kwaliteitslabel
Wat is het?
Heb je een eTwinning-project afgerond of zit het in de laatste fase? Dan kun je voor een nationaal kwaliteitslabel in aanmerking komen. Projecten met dit label blinken uit in vaardigheden als samenwerking, integratie in het curriculum, ICT-gebruik, innovatie en communicatie. Zowel voor leerkrachten als voor leerlingen is dit een extra appreciatie voor al hun internationale inspanningen.
Ben je van plan om een eTwinning-project op te starten? Bekijk dan onze checklist met links naar nuttige info en tools. Je kan ook de checklist in een Word-document vinden zodat je zelf kan afvinken welke stappen je al genomen hebt. Zo ben je er ook zeker van dat je op het einde van volgend schooljaar een Nationaal Kwaliteitslabel kan aanvragen.
What’s in it for me?
- Meer mogelijkheden om internationalisering verder te ontwikkelen op jouw school;
- Meer mogelijkheiden tot internationaal netwerken;
- Meer zichtbaarheid van je internationale activiteiten;
- Europese erkenning;
- Elk project met een kwaliteitslabel krijgt een mooie prijs;
- Je maakt kans op een eTwinning Award.
Hoe neem ik deel?
De aanvraagprocedure voor 2024 is afgerond en de Nationale Kwaliteitslabels werden uitgereikt. Volg onze social media kanalen, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg het nieuws op onze website om op te hoogte te blijven van nieuwe aanvraagprocedures.
Begin je een eTwinning-project en wil je graag weten hoe je je kan voorbereiden op het invullen van de aanvraagprocedure? In deze presentatie vind je alle informatie op een rijtje en de evaluatiecriteria vind je hier.
Jij en je leerlingen worden in de bloemetjes gezet
De kwaliteitslabels worden plechtig uitgereikt. Ieder project met een nationaal kwaliteitslabel ontvangt een digitaal certificaat, een mooi cadeau en wordt gepubliceerd op onze website.
Heb je een zo’n label ontvangen, dan maak je kans op een eTwinning Award. Ontdek hier de projecten en leerkrachten die in 2023 een kwaliteitslabel bemachtigd hebben.
Bekijk gerust nog eens ‘eTwinning wedstrijd in 8 vragen & antwoorden’. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via etwinning@epos-vlaanderen.be.
Start je een nieuw project? Dan kan je deze checklist gebruiken als je zeker wil zijn dat je een nationaal kwaliteitslabel in de wacht kan slepen!
De checklist bestaat uit 2 delen:
- Een opsomming van alle ingrediënten van een geslaagd eTwinning-project + links die je doorverwijzen naar nuttige sites en meer informatie.
- Een invuldocument waar je de basisinformatie over je eTwinning-project kan noteren. Kan je alle vragen beantwoorden? Dan ben je helemaal klaar om je project, samen met je partner, te registreren op het eTwinning-platform.
Zet je eerste eTwinning-stappen met deze infographic!