Wat is het?

Heb je een eTwinning-project afgerond of zit het in de laatste fase? Dan kun je voor een nationaal kwaliteitslabel in aanmerking komen. Projecten met dit label blinken uit in vaardigheden als samenwerking, integratie in het curriculum, ICT-gebruik, innovatie en communicatie. Zowel voor leerkrachten als voor leerlingen is dit een extra appreciatie voor al hun internationale inspanningen.

Ben je van plan om een eTwinning-project op te starten? Bekijk dan onze checklist met links naar nuttige info en tools. Je kan ook de checklist in een Word-document vinden zodat je zelf kan afvinken welke stappen je al genomen hebt. Zo ben je er ook zeker van dat je op het einde van volgend schooljaar een Nationaal Kwaliteitslabel kan aanvragen.

national quality label

What’s in it for me?

  • Meer mogelijkheden om internationalisering verder te ontwikkelen op jouw school;
  • Meer mogelijkheiden tot internationaal netwerken;
  • Meer zichtbaarheid van je internationale activiteiten;
  • Europese erkenning;
  • Elk project met een kwaliteitslabel krijgt een mooie prijs;
  • Je maakt kans op een eTwinning Award.

Hoe neem ik deel?

De aanvraagprocedure voor 2023 is gestart! Vul het form in en je krijgt van ons verdere instructies!

Meld je project zo snel mogelijk aan via dit formulier. Je ontvangt daarna van ons een e-mail met alle richtlijnen voor het vervolg van de procedure voor de kwaliteitslabels.

Voor zowel het kwaliteitslabel als de wedstrijd vul je slechts één aanvraag in. Je kan maximaal 4 projecten indienen.
We organiseren telkens ook een webinar waar je tips krijgt en we een antwoord geven op al je vragen.

In deze presentatie vind je alle informatie op een rijtje en de evaluatiecriteria vind je hier.

Nog vragen? Bekijk de PPT van het ondersteunend webinar van 30 mei 2023.

Jij en je leerlingen worden in de bloemetjes gezet

De kwaliteitslabels worden plechtig uitgereikt. Ieder project met een nationaal kwaliteitslabel ontvangt een digitaal certificaat, een mooi cadeau en wordt gepubliceerd op onze website.

Heb je een zo’n label ontvangen, dan maak je kans op een eTwinning Award. Ontdek hier de projecten en leerkrachten die in 2022 een kwaliteitslabel bemachtigd hebben.

Bekijk gerust nog eens ‘eTwinning wedstrijd in 8 vragen & antwoorden’. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via etwinning@epos-vlaanderen.be.

Start je een nieuw project? Dan kan je deze checklist gebruiken als je zeker wil zijn dat je een nationaal kwaliteitslabel in de wacht kan slapen!