Op deze pagina vind je 4 nuttige tools die je kan inzetten bij het opstarten en uitwerken van een eTwinning-project:

  1. Visual waarin we in 10 stappen tonen hoe je aan een eTwinning-project begint. Je vindt er links naar extra info.
  2. Uitleg bij de checklist die je kan afvinken wanneer je een eTwinning-project voorbereid en opstart.
  3. De checklist zelf: vink af en vul de vragen in. Alles ingevuld? Dan ben je klaar om van start te gaan! Succes!
  4. Een checklist die je kan afvinken en invullen bij het uitwerken van een opdracht. Je kan deze checklist dus bij elke opdracht opnieuw gebruiken en invullen.

1. De 10 stappen naar een eTwinning-project

Volg onderstaande stappen om de deur naar Europa open te zetten voor jou en je leerlingen en op een laagdrempelige manier je leerplan waar te maken terwijl je samenwerkt met een klas in Europa. heb je vragen bij één van de stappen? Mail naar eTwinning@epos-vlaanderen.be.

2. Uitleg bij de checklist bij het opstarten van een eTwinning-project

Volg de checklist om makkelijk je eTwinning-project te kunnen opstarten. Bovendien zijn hier alle ingrediënten opgesomd die jouw project een Nationaal kwaliteitslabel opleveren.

In dit document vind je uitleg bij de checklist (zie punt 3): je krijgt een opsomming van alle ingrediënten van een geslaagd eTwinning-project met bijhorende links die je doorverwijzen naar nuttige sites en meer informatie.

3. Checklist om af te vinken en in te vullen

Deze checklist is een invuldocument waar je de basisinformatie over je eTwinning-project kan noteren. Kan je alle vragen beantwoorden? Dan ben je helemaal klaar om je project, samen met je partner, te registreren op het eTwinning-platform.

Download het Word-document hier:

4. Checklist Projectactiviteiten

Deze checklist kan je afvinken en invullen bij het uitwerken van een opdracht. Je kan deze checklist dus bij elke opdracht opnieuw gebruiken en invullen. Om het voor alle partners duidelijk te maken wat er moet gedaan worden, op welke manier en tegen welke datum, kan je dit in de gemeenschappelijke taal invullen en delen in de TwinSpace. In de TwinSpace kan je bijvoorbeeld per opdracht een ‘pagina’ maken waar je deze checklist aan toevoegt. Zo vermijd je frustraties omwille van misverstanden.

Download de checklist voor projectactiviteiten in Word:

Vragen?

Ben je een beginnend eTwinner en heb je weinig tot geen ervaring met internationalisering via eTwinning? Dankzij dit Europees platform kan je (online) samenwerken met een andere klas in Europa. Lees zeker onze FAQ en kom meer te weten over deze fantastische community. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en stuur ons een mailtje via etwinning@epos-vlaanderen.be of zoek ons op via sociale media.

Wil je graag een workshop bij jou op school? eTwinning Vlaanderen komt graag langs om jullie tijdens een vakgroepvergadering, pedagogische studiedag of tijdens de les met jullie leerlingen meer uitleg te geven over hoe je met eTwinning Europa in je klas kan brengen.

Vraag je gratis workshop aan via het fomulier of via eTwinning@epos-vlaanderen.be.