Op zoek naar tools om je project vorm te geven? Om ideeën te delen met je partners? Om de taken te verdelen?

Op deze website, die we steeds blijven updaten, vind je tips &tricks om je project uit te werken van de start tot de finish!

Je vindt er:

  • Tools per projectfase: opstarten van je project, kennismaking met je partners, introductie van het onderwerp en topic, uitwerken van je project, afronden van je project, en evaluatie, reflectie & feedback. Je vindt er ook tools om (strip)verhalen te schrijven, filmpjes te maken en afbeelding aan te passen.
  • Tools gebruiken doorheen je project: Veel tools kan je uiteraard tijdens verschillende projectfases gebruiken. Wij geven je enkele voorbeelden ter inspiratie.
  • AI, auteursrechten en e-safety: We willen onze leerlingen ook leren om te gaan met AI. Leer hen de gevaren én de voordelen kennen. Hier vind je uitgewerkte projecten en projectideeën. Leer ook hoe je zelf tools als ChatGPT kan inzetten om je werk als leerkracht makkelijker te maken.

Zijn er tools die in ons overzicht ontbreken? Gebruik je tools op andere manieren dan hoe wij ze beschreven hebben? Laat het ons weten en wij voegen jullie tips & tricks heel graag toe aan het overzicht. Laten we elkaar helpen om het eTwinning-vuurtje warm te houden. Zo hoeven we het warm water niet steeds opnieuw uit te vinden! Mail naar eTwinning@epos-vlaanderen.be en deel je info en ideeën!

Heel wat eTwinners werkten al mee en lieten ons weten dat we hun straffe verhalen en originele ideeën mochten delen.