“Een ambassadeur straalt kennis, ervaring en vooral veel enthousiasme uit”
eTwinning-ambassadeurs zijn leerkrachten met jaren ervaring in Europees projectwerk. Ze maken deel uit van een Europees netwerk dat eTwinning promoot en leerkrachten ondersteunt bij hun internationale inspanningen. In Vlaanderen zijn er een dertigtal ambassadeurs actief. Ze helpen jou graag op weg bij jouw eerste stappen richting internationalisering.
Wil je graag een workshop bij jou op school of online? Ontdek welke ambassadeur bij jou past. Vraag je gratis workshop aan via eTwinning@epos-vlaanderen.be en wij vinden zeker en vast iemand die voor jouw school een workshop op maat kan geven.
Onze eTwinning-collega’s uit Spanje maakten een mooi filmpje over ‘de’ eTwinning-ambassadeur.
“eTwinning brengt de Europese diversiteit binnen in je klas.”
"Van een eenvoudig wenskaartje ontwerpen tot het creëren van een Padlet om elkaar te leren kennen... Tal van projecten/activiteiten nodigen de leerlingen uit tot samenwerking en communicatief vaardig zijn."
"Doorbreek je grenzen en overstijg veilig online je klasmuren. Laat je 'eTwinspireren' door je collega's uit Europa."
"Breaking walls and building bridges... dat is wat je met elk eTwinning-project doet!"
"eTwinning, samenwerken met enthousiaste leerlingen en collega's uit andere Europese landen, samen met verschillende vakken aan één project. Kortom, je laten inspireren door anderen."
"eTwinning, dat is jouw blik en die van de leerlingen verruimen op de wereld, dat is samenwerken met leerkrachten en leerlingen uit het buitenland en competenties verwerven, dat is samen vreemde talen leren, dat is professionalisering van de leerkrachten, en dat is nog zo veel meer!"
"Sloop die klasmuren om je heen en trek de digitale wereld in, eTwinning zal je gids zijn!"
"Haal met eTwinning Europa in je klas. Via authentieke situaties leerlingen van verschillende nationaliteiten digitaal laten samenwerken om hun 21st century skills, talenkennis en algemene kennis te verbeteren.
Elk eTwinning-project is een unieke kans om ideeën uit te wisselen, it-vaardigheden en taalcompetenties te versterken of een virtuele reis te maken naar een Europees land.
eTwinning is samenwerken met Europese collega’s en leerlingen. Het maakt taal levensecht en authentiek. Deze werkvorm biedt dus naast fantastische leerkansen ook de mogelijkheid om een internationaal netwerk op te bouwen van gepassioneerde collega’s met hart en ziel voor het onderwijs en hun studenten.
"eTwinning maakt integraal deel uit van onze werking als UNESCO-school. Via internationalisering realiseren we o.a. SDG 4 ‘Kwaliteitsonderwijs’ en SDG 17 ‘Partnerschappen’. Think global, act local!!"
"eTwinning is een uitdagende leer- en speelplek voor zowel leerling als leerkracht. Digitalisering, inclusie, burgerschap, duurzaamheid... het komt allemaal aan bod."
"Die kleine gastjes op zo'n jonge leeftijd internationaal weten te motiveren, dat geeft pas écht voldoening. En niet alleen voor de leerkracht, zo blijkt."
"Samenwerken, leren, motiveren, lachende gezichten, internationaal en digitaal plezier!"
"Europese uitwisseling voor ieder leerjaar en elke leerkracht. Leerrijk plezier!"
"Heb je een motivatieboost nodig? Start met eTwinning. Het is nooit te laat, echt waar."
"eTwinning móet je gewoonweg uittesten en je zal zien dat de bal vanzelf aan het rollen gaat."
"Dankzij eTwinning kun je zonder veel papierwerk Europa dichter bij je leerlingen brengen."
"Via eTwinning breng je Europa in de klas. Je zal versteld staan hoe gemotiveerd je leerlingen zijn om met de partnerschool aan de slag te gaan!"
"Dankzij eTwinning krijgt talen leren echt zin en krijgen de leerlingen zin in talen leren."
"Onze leerlingen hebben niet altijd de kans om in aanraking te komen met andere culturen. Voor mij is eTwinning de perfecte werkvorm om de deur naar Europa in de klas open te zetten en de culturen binnen te laten."
"Grenzeloos ontmoeten, samenwerken en leren op een digitale manier en in een vreemde taal. eTwinning geeft je alle kansen om nieuwe deuren te openen!"
”eTwinning is voor mij samen met de leerlingen de wereld ontdekken.”