Een webinar gemist of een presentatie nodig? Hier vind je de informatie die we al deelden met onze eTwinners. Je kan hier zeker gebruik van maken om andere eTwinners mee te helpen. Herbekijk de opname of open de Powerpoint-presentatie en blijf up-to-date. Wij bieden jou ook graag andere inspiratie of ondersteuning aan.

Onze handleiding wordt steeds aangepast als we nieuwe informatie krijgen. Heb je fouten ontdekt of tips om de handleiding duidelijker te maken of eraan toe te voegen? Laat het ons weten via eTwinning@epos-vlaanderen.be.

Filmpjes en opnames van webinars vind je in ons YouTube-kanaal.

Ook op het Europees eTwinning-platform kan je support krijgen. Je vindt er…

Handleidingen

Belangrijke tips!

Als je al een account had op eTwinning (het oude of het nieuwe platform) en je bent je emailadres vergeten waarmee je een account hebt, maak dan geen nieuw account aan maar contacteer je NSO via eTwinning@epos-vlaanderen.be.

Zijn de gegevens van je school veranderd? Ook dan neem je contact op met je NSO? Zij passen dit voor je aan.

Problemen met het toevoegen van partners in projecten of TwinSpaces? Met het aanpassen van je profiel? Probeer eens een andere browser. Wat niet lukt in Microsoft Edge, lukt soms wel met Google Chrome.

Je voegt je leerlingen zelf toe aan de twinSpace als je een project heb aangemaakt met een login en wachtwoord. Zij komen in de TwinSpace terecht zodra ze inloggen met deze gegevens via
https://schooleducation.ec.europa.eu/en/pupillogin.

Zit je in de knoop met het maken van een EU-account? Dan kan je hier terecht voor tutorials van de Europese Commissie.

Webinars, workshops & inspiratiedagen

  • Webinar voor directeurs: Wat is eTwinning en hoe kan je met eTwinning internationalisering verankeren in je school: Bekijk het webinar voor directeurs en pedagogisch adviseurs (27/03/2024) via ons YouTube-kanaal. Heeft jouw school leerkrachten die al ervaring hebben met internationale projecten zoals eTwinning? Kent je team de meerwaarde van eTwinning-projecten op school, zowel op persoonlijk als educatief vlak? In dit webinar kom je te weten wat eTwinning inhoudt, word je wegwijs gemaakt in ESEP (European School education Platform) waarin eTwinning-projecten vorm krijgen, en leer je de voordelen van eTwinning als verankering van internationalisering op school kennen.

  • Met eTwinning je Erasmus+ project versterken: Gebruik eTwinning om alle leerlingen, collega’s en ouders te betrekken bij je Erasmus+ project. In ons stappenplan kan je lezen hoe je dat doet. Meer info krijg je in dit webinar. Herbekijk het webinar (24/1/2024) hier.

TIP! Schrijf je hier in voor onze webinars, workshops en inspiratiedagen!

Presentaties om zelf te gebruiken & te delen

  • Algemene presentatie: wat is eTwinning? Wat zijn de voordelen? Hoe eTwinning-projecten opstarten? Waar vind je partners en projectvoorbeelden?
  • Voorstelling eTwinning: bekijk de filmpjes van leerkrachten, directeurs, leerlingen en studenten en laat je inspireren!

  • eTwinning School label 2024 – 2025 aanvragen? Dat kan van 6/2/2024 tot 28/2/2024. Bekijk de presentatie hier.
  • Creating an account on ESEP & eTwinning: a step-by-step plan in English created by NSO Austria.

Zit je in de knoop met het maken van een account? Wil je graag meer info over eTwinning? Heb je tips om onze stappenplannen duidelijker te maken? Aarzel niet om ons te contacteren via eTwinning@epos-vlaanderen.be!

Ben je aan de slag gegaan met eTwinning en zoek je inspiratie voor een project?

Op zoek naar de IT-tools die bij jou en je project passen? Deze vind je zeker en vast op onze IT-tools pagina mét een heleboel inspirerende tips, projectideeën en stappenplannen.