eTwinning, de online community voor scholen in Europa

Samenwerken met een klas elders in Europa? Dat kan. Met eTwinning!

eTwinning is in 2005 gelanceerd als het belangrijkste onderdeel van het eLeren-programma van de Europese Commissie en is sinds 2014 stevig geïntegreerd in Erasmus+, het Europese programma voor onderwijs, opleiding, jeugdzaken en sport.

eTwinning stimuleert samenwerking via ICT tussen scholen in Europa door de betrokken scholen de nodige ondersteuning, tools en diensten aan te reiken. Daarnaast biedt eTwinning voortdurend gratis mogelijkheden en activiteiten voor (online) professionele ontwikkeling voor leerkrachten.

Werk jij op een school en wil je graag samenwerken met een klas in het Europa? Ontdek hier hoe je een eTwinning-account kan aanmaken of contacteer ons voor meer informatie.

Nationale ondersteuningsdienst / National Support Organsiation (NSO)

Elk deelnemend land beschikt over een eigen nationale ondersteuningsdienst en Vlaanderen is hierbij geen uitzondering. Heb je nood aan inspiratie, technische vragen over het platform, wens je een nascholing bij jou op school of online, etc? De nationale ondersteuningsdienst staat je graag bij met raad en daad.

Ben je benieuwd wat we doen en wie we zijn? Leer ons Team kennen: Pepijn Borghs, Marianne Gees en Iris Speleers.