Heb jij de weg al gevonden naar de e-acties van Epos? Naast eTwinning kan je je project versterken met Europass, Euroguidance en/of EPALE!

Heb je een Erasmus+ project lopen of ben je van plan er eentje aan te vragen? Denk er dan zeker aan om de e-acties eTwinning, Europass, Euroguidance en/of EPALE in te schakelen om de organisatie van je project makkelijker te maken, de uitwerking te verdiepen en de meerwaarde voor de deelnemende leerlingen en leerkrachten nog te vergroten.

Door eTwinning te integreren in verschillende fasen van je Erasmus+ project, kun je niet alleen de samenwerking verbeteren, maar ook de zichtbaarheid en duurzaamheid van de resultaten vergroten.

  1. Partnerschappen opbouwen: Gebruik eTwinning als platform om partners te vinden voor je Erasmus+ project. Dit vergemakkelijkt de communicatie en samenwerking tussen deelnemende organisaties.
  2. Voorbereidende fase: Gebruik eTwinning om voorafgaand aan het Erasmus+ project ideeën en doelen te bespreken. Dit helpt bij het afstemmen van verwachtingen en het creëren van een gezamenlijke visie.
  3. Digitale samenwerkingstools: Maak gebruik van de diverse digitale samenwerkingstools op eTwinning om gemakkelijk informatie uit te wisselen, gezamenlijke documenten te maken en online vergaderingen te houden.
  4. Projectplanning en -monitoring: Gebruik eTwinning voor het opstellen van een gedetailleerd projectplan en om de voortgang van verschillende activiteiten te volgen. Dit verhoogt de efficiëntie en zorgt voor een gestructureerde aanpak.
  5. Kennisdeling: Maak gebruik van de eTwinning-community om ervaringen te delen, vragen te stellen en ideeën op te doen van andere projectdeelnemers. Dit verrijkt het project met diverse perspectieven.
  6. Taalondersteuning: eTwinning biedt mogelijkheden voor taalondersteuning, wat handig kan zijn bij samenwerking tussen partners met verschillende moedertalen. Dit vergemakkelijkt de communicatie en begrip.
  7. Evaluatie en reflectie: Gebruik eTwinning om evaluaties en reflecties binnen het project te delen. Dit helpt bij het identificeren van succesfactoren en verbeterpunten voor toekomstige activiteiten.
  8. Promotie van resultaten: Publiceer de resultaten van het Erasmus+ project op eTwinning om een breder publiek te bereiken en de impact van het werk te vergroten.

Kijk snel hoe je de andere e-acties kan inzetten!

     

Ben je een beginnend eTwinner en heb je weinig tot geen ervaring met internationalisering via eTwinning? Dankzij dit Europees platform kan je (online) samenwerken met een andere klas in Europa. Lees zeker onze FAQ en kom meer te weten over deze fantastische community. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en stuur ons een mailtje via etwinning@epos-vlaanderen.be of zoek ons op via sociale media.