Wat is het eTwinning School Label?

Alle scholen met een eTwinning School Label onderscheiden zich op basis van een aantal criteria. Zo zetten ze in op digitale middelen, maar dragen ze tegelijkertijd eSafety hoog in het vaandel. Daarnaast vinden er ook kwaliteitsvolle eTwinning-projecten plaats die gedragen worden door een team van leerkrachten en uitgevoerd door verschillende groepen leerlingen.

Waarom is er zo’n label?

De missie en visie van de eTwinning-scholen benadrukt volgende kernwaarden:

We moedigen alle eTwinners die (opnieuw) een aanvraag voor het eTwinning School Label willen indienen aan om eens te grasduinen in de eTwinning Schools-missie en kennis op te doen.

Bekijk de presentatie voor het indienen van de aanvraag voor het eTwinning School Label 2022.

eTwinning Schools missie

Wie kan een eTwinning School Label aanvragen?

  • De school is meer dan twee jaar geregistreerd bij eTwinning sinds 1-09-2020;
  • Er werken minstens drie eTwinning-leerkrachten voor de school en die zijn sinds 1-09-2020 betrokken bij projecten, professionele ontwikkeling of andere eTwinning-activiteiten;
  • De school is sinds 1-07-2020 betrokken geweest bij minstens één Europees eTwinning-project dat een Nationaal Kwaliteitslabel toegekend heeft gekregen.

Als de school aan deze voorwaarden voldoet, krijgt ze een uitnodiging om een eTwinning School Label aan te vragen.

Wanneer kan je een School Label aanvragen?

Nieuwe aanvragen kunnen van 31/11/2022 tot 31/01/2023 gedaan worden. Indien je aanvraag onvolledig is, krijg je feedback van je NSO en kan je nog tot 28/02/2023 je aanvraag aanpassen en opnieuw indienen.

Nieuwe aanvragen moeten voor 31/02/2023 ingediend worden! Enkel aangepaste aanvragen kunnen tot 28/02/2023 ingediend worden.

Hoe vraag ik een School Label aan?

Hoeveel Vlaamse eTwinning-scholen zijn er?

Wij zijn bijzonder trots, want in Vlaanderen dragen maar liefst 25 scholen het eTwinning School Label van 2020 tot 2022.

Dit zijn de 25 eTwinning Scholen in Vlaanderen:

eTwinning Schools