Wat is het eTwinning School Label?

Alle scholen met een eTwinning School Label onderscheiden zich op basis van een aantal criteria. Zo zetten ze in op digitale middelen, maar dragen ze tegelijkertijd eSafety hoog in het vaandel. Daarnaast vinden er ook kwaliteitsvolle eTwinning-projecten plaats die gedragen worden door een team van leerkrachten en uitgevoerd door verschillende groepen leerlingen.

Waarom is er zo’n label?

De missie en visie van de eTwinning-scholen benadrukt volgende kernwaarden:

We moedigen alle eTwinners die (opnieuw) een aanvraag voor het eTwinning School Label willen indienen aan om eens te grasduinen in de eTwinning Schools-missie en kennis op te doen.

eTwinning Schools missie

Wie kan een eTwinning School Label aanvragen?

 • De school is meer dan twee jaar geregistreerd bij eTwinning;
 • Er werken minstens drie eTwinning-leerkrachten voor de school en die zijn betrokken bij projecten, professionele ontwikkeling of andere eTwinning-activiteiten;
 • De school is betrokken geweest bij minstens één Europees eTwinning-project dat een Nationaal Kwaliteitslabel toegekend heeft gekregen.

Als de school aan deze voorwaarden voldoet, krijgt ze in 2024 een uitnodiging om een eTwinning School Label 2024 – 2025 aan te vragen. Heb je vorig jaar het schoollabel aangevraagd en gekregen? Dan is dit geldig tot eind 2024 en hoef je nu geen aanvraag te doen. Een eTwinning School label is immers 2 jaar geldig.

Wanneer en hoe kan je een School Label aanvragen?

In februari begint de aanvraagperiode voor het eTwinning-schoollabel. De inschrijvingsperiode voor het eTwinning-schoollabel 2024 – 2025 is nu open!

Hoe kan je je kandidaat stellen?

 • Je kreeg een mailtje dat je het School Label kan aanvragen via je eTwinning-profiel.
 • Als je school in aanmerking komt, ga dan naar de eTwinning-zone en klik op de snelkoppeling ‘eTwinning-schoollabel aanvragen’,
 • Volg de stappen en dien je aanvraag in.
 • Wij nodigen je nog uit om een webinar bij te wonen waarin we uitleggen hoe je de aanvraag kan indienen. Je kan zelf al aan de slag en onderstaande presentatie bekijken.

Deadlines:

 • 6 februari tot 15 maart: dien je aanvraag in. Dit kan tot 15/3/2024.
 • 6 februari tot 15 april: werd je aanvraag geweigerd? Dan kan je mbv de gegeven feedback je aanvraag aanpassen en nogmaals indienen tot 15/4/2024.
 • NSO Vlaanderen beoordeelt de aanvragen van 6/2 tot 10/5. De herevaluatie loopt tot 10 mei 2024.
 • De resultaten worden door de Europese Commissie op 16 mei 2024 meegedeeld.

Bekijk het Webinar van vorig jaar hier. Alle informatie, behalve de gegeven deadlines, is hetzelfde. De nieuwe deadlines vind je hierboven en in de PPT. Vragen? eTwinning@epos-vlaanderen.be.

Hoeveel Vlaamse eTwinning-scholen zijn er?

Wij zijn bijzonder trots, want in Vlaanderen mogen maar liefst 15 scholen uitpakken met het eTwinning School Label van 2023 tot 2024. Er zijn maar 4485 Europese scholen die met terechte trots dit label mogen dragen! Neem gerust contact op met ons of met één van onze ambassadeurs als je meer wil te weten komen over hoe je Europa op een laagdrempelige manier in je klas kan brengen én je leerplannen kan waarmaken met eTwinning.

Een applaus voor de 15 eTwinning Scholen in Vlaanderen van 2023 – 2024!

Meer weten over eTwinning Scholen?
Klik dan door naar https://etwinning.be/…/wedstrij…/etwinning-school-label/. Meer informatie vind je ook op Esep (European School Education Platform). Hier vind je ook een lijst van alle 4485 Europese eTwinning Scholen.