#BELGICA: een eTwinning-inspiratie- & netwerkdag op 12 februari 2025 voor leerkrachten uit België georganiseerd door de Belgische eTwinning-ambassadeurs

Een netwerkevent voor startende en ervaren eTwinners uit de Vlaamse, Franse en Duitstalige gemeenschap om eTwinning-project te starten: dat is #BELGICA!

Een beproefd recept voor leerkrachten die willen starten met eTwinning of ervaren leerkrachten, leerkrachten uit het kleuter-, lager, en secundair onderwijs en lerarenopleiders: iedereen is welkom om te leren hoe je eTwinning kan integreren in je lessen en je leerplannen waarmaken met eTwinning-projecten.

Ervaren eTwinners stellen hun projecten voor zodat je inspiratie kan opdoen. Bovendien reiken we op deze dag ook de prestigieuze Belgica-awards uit: dit zijn awards voor eTwinning-projecten die aan alle vereisten voldoen om een kwaliteitslabel te halen. Dankzij het Prins Filipfonds kunnen wij deze Belgica-projecten een mooie geldprijs geven.

eTwinning Belgica is een goedgevulde en boeiende dag waarop leerkrachten uit de Vlaamse, Franse en Duitstalige Gemeenschap bij elkaar komen, eTwinning leren kennen en op het eind van de dag naar huis gaan met een kant-en-klaar project zodat ze de volgende dag hun leerlingen kunnen laten samenwerken met een andere klas in België.

Netwerken, je laten inspireren en anderen motiveren om jouw leerlingen echt te laten samenwerken met een klas elders in België. Dankzij #BELGICA ben je voor je het weet actief betrokken in een tof, eenvoudig en leerrijk project.

Praktische informatie

  • Datum: 12 februari 2025 van 9u30 tot 16u30. ’s Middags voorzien wij een broodjeslunch.
  • Locatie: Deze inspiratiedag zal plaatsvinden in de Franstalige gemeenschap. De exacte locatie wordt zo gauw mogelijk meegedeeld.
  • Thema: Een netwerkevent voor startende & ervaren eTwinners uit Vlaamse, Franse en Duitstalige gemeenschap
  • Voertaal: Nederlands / Frans / Duits / Engels
  • Doelgroep: leerkrachten uit de Vlaamse, Franstalige en Duitstalige gemeenschap uit het kleuter-, lager, en secundair onderwijs en lerarenopleiders  – beginners en gevorderden in eTwinning
  • Doel: Netwerken, leren hoe je eTwinning kan integreren in je lessen en je leerplannen waarmaken met eTwinning-projecten, en een project opstarten waar je direct met je klas mee aan de slag kan.
  • Inschrijving: De inschrijvingen gaan in augustus van start.
  • Kostprijs: Kosteloos. eTwinning maakt deel uit van het Erasmus+ programma dat gesubsidieerd wordt door de Europese Unie. Vervoerskosten worden niet terugbetaald.

Programma

Het definitieve programma wordt hier weergegeven van zodra het helemaal op punt staat.

Ben je een beginnend eTwinner en heb je weinig tot geen ervaring met internationalisering via eTwinning? Dankzij dit Europees platform kan je (online) samenwerken met een andere klas in België en in Europa. Lees zeker onze FAQ en kom meer te weten over deze fantastische community. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en stuur ons een mailtje via etwinning@epos-vlaanderen.be of zoek ons op via sociale media.