eTwinning-ambassadeurs zijn leerkrachten met ervaring in Europees projectwerk. Ze maken deel uit van een Europees netwerk dat eTwinning promoot en leerkrachten ondersteunt bij hun internationale inspanningen. In Vlaanderen zijn er een dertigtal ambassadeurs actief. Ze helpen jou graag op weg bij jouw eerste stappen richting internationalisering. En ze zetten zelf ook graag een stapje verder in hun internationaliseringservaringen!

Onze Vlaamse en Nederlandse ambassadeurs zijn dikke maatjes en werken graag samen. Elk jaar gaan ze samen op weekend. Om te leren, te ontdekken en plezier te maken!

17 en 18 maart 2023 trokken we met z’n allen naar ’s Hertogenbosch waar zijn zw aan de slag gingen met het eTwinning-jaarthema ‘Innovation and Education’. Uiteraard werden AI en ChatGPT besproken, maar we leerden ook hoe je green screen boxes kan verwerken in je eTwinning-projecten, met welke stadsspelen je je leerlingen enthousiast kan maken om een stad te ontdekken, en we maakten en proefden heerlijke Bossche bollen en worstenbroodjes. Leerrijk en lekker, dus, dat weekendje weg met onze ambassadeurs!

Ben je zelf een enthousiaste eTwinning-leerkracht en wil je meehelpen om andere leerkrachten te overtuigen van de meerwaarde van eTwinning in de lessen? Stuur een berichtje naar eTwinning@epos-vlaanderen.be. We verwelkomen je graag in onze ambassadeursgroep.

Nodig je graag een ambassadeur uit bij jou op school om uitleg te komen geven over wat eTwinning precies inhoudt en hoe je met eTwinning je leerplannen kan waarmaken? Dat kan! Wij zoeken een ambassadeur die perfect bij jouw school past. Info: eTwinning@epos-vlaanderen.be.