“Onze toekomst, mooi, duurzaam, samen: Scholen en het Nieuw Europees Bauhaus”

 

Zo luidt het nieuwe eTwinning-jaarthema 2022. Als de pandemie ons één ding geleerd heeft, is het wel creatief en innovatief omgaan met nieuwe situaties. We kwamen voor de ene nieuwe uitdaging na de andere te staan, maar voor alles bedachten we een oplossing. En die bleken soms inspirerende en verhelderende mogelijkheden te bieden. Daarom nodigt eTwinning in 2022 leerkrachten en leerlingen uit om opnieuw na te denken over hun school in het ‘nieuwe normaal’.

 

Nieuwe golf van creativiteit

“Leerkrachten en leerlingen worden uitgenodigd om schoonheid in hun leeromgeving te vinden, op elk niveau of in elke capaciteit, en deze tot haar hoogste potentieel te tillen. Mooie en inclusieve scholen zijn opgezet om leerlingen te enthousiasmeren, ongeacht hun cultuur, achtergrond, seksuele oriëntatie, genderidentiteit of beperkingen. Duurzame scholen zijn functioneel en toegankelijk, belichamen milieuvriendelijke praktijken en creëren de omstandigheden om milieubewuste burgers te vormen.” Zo klinkt het bij eTwinning Europa.

In deze spannende nieuwe golf van creativiteit is het de bedoeling dat scholen en leerlingen niet alleen dromen, maar die dromen ook werkelijkheid maken voor een betere school en een betere toekomst.