In 2022 zullen de platformen School Education Gateway en eTwinning van de Europese Commissie fuseren tot het European School Education Platform. Hiermee komen alle content en diensten onder één dak. Het European School Education Platform wordt toegankelijk via EU Login, de gebruikersauthenticatiedienst van de Europese Commissie. Deze tutorial helpt u bij het aanmaken van uw EU Login-account, waardoor geautoriseerde gebruikers met één e-mailadres en wachtwoord toegang hebben tot een breed scala aan webdiensten van de Commissie.

Let op: u kunt de EU Login pas voor het European School Education Platform gebruiken nadat het gelanceerd is. In de tussentijd kunt u uw huidige account blijven gebruiken om in te loggen op de platforms van eTwinning en School Education Gateway.

Een EU Login-account aanmaken

Als nog geen EU Login heeft, klik dan hier om een nieuw account aan te maken.

Vul alle informatie in het formulier in.

Belangrijk! Om het account voor het European School Education Platform te synchroniseren met het account voor eTwinning/School Education Gateway, moet u bij het aanmaken van een EU Login-account hetzelfde e-mailadres opgeven dat u gebruikte bij het registreren voor eTwinning/School Education Gateway. Zie hieronder om te controleren welk e-mailadres in uw account wordt gebruikt.

Klik op “Create an account” om verder te gaan.

Als het formulier correct is ingevuld, ontvangt u een bevestigingsbericht per e-mail. Als u het bericht niet kunt vinden, zoek dan in uw spamfolder.

Klik op de link in het e-mailbericht of kopieer en plak hem in de adresbalk van uw browser.

U kunt nu een wachtwoord voor uw EU Login-account instellen.

Het e-mailadres kan in dit stadium niet gewijzigd worden.

Als u klaar bent, klikt u op “Submit”.

Voor gebruikers met een bestaand EU Login-account

Als u al een EU Login-account heeft, dan hoeft u geen nieuw account aan te maken.

U moet echter wel bevestigen dat het e-mailadres in uw EU Login-account hetzelfde is als in uw eTwinning/School Education Gateway-account.

Als de e-mailadressen niet hetzelfde zijn, vindt u hier instructies om het e-mailadres dat aan uw eTwinning/School Education Gateway-account is gekoppeld bij te werken.

Om het e-mailadres voor eTwinning te wijzigen of controleren:

  • Log hier in op uw eTwinning-account
  • Ga naar uw profielpagina
  • Klik op “Edit”, wijzig het e-mailadres en klik op “Save changes”.

Om het e-mailadres voor School Education Gateway te wijzigen of controleren:

  • Log hier in op School Education Gateway met uw account
  • Ga naar “My profile” (door op uw naam te klikken)
  • Klik op “Edit profile”, voer de wijzigingen in en klik op “Save”.

Hoe logt u in met EU Login?

Let op: u kunt de EU Login voor European School Education Platform pas gebruiken nadat het gelanceerd is.

In de tussentijd kunt u uw nieuwe EU Login-account gebruiken voor een van deze andere EU-platforms. Het e-mailadres en wachtwoord om op deze platforms in te loggen is altijd uw eigen EU Login. Het kan echter zijn dat u gevraagd wordt een profiel aan te maken als u er voor het eerst komt:

https://education-for-climate.ec.europa.eu/community/ 
https://academy.europa.eu/
https://europa.eu/youth/solidarity_en

Meer informatie

Voor gedetailleerde informatie over EU Login gaat u naar de Veelgestelde vragen  (onder “I don’t work for a European institution”).

Als u na het lezen van de instructies, een probleem met EU Login heeft, kunt u een incident melden door per e-mail contact op te nemen met EU Login External Support: EU-LOGIN-EXTERNAL-SUPPORT@ec.europa.eu. Voor meer informatie gaat u naar deze pagina.

Als u een probleem heeft met uw eTwinning-account, neem dan contact op met ons via etwinning@epos-vlaanderen.be.

Als u een probleem heeft met uw School Education Gateway heeft, neemt u contact op met de School Education Gateway-helpdesk.