Enkele leerlingen en leerkrachten van het Immaculata Secundair Oostmalle hebben een leerrijke week achter de rug. In het kader van hun Erasmus + project ECCHO – Exchange. Communication. Connexion. Huddinge. Oostmalle – stapten ze het vliegtuig op richting Huddinge, Zweden.

De afgelopen twee jaar werkten de scholen al samen via eTwinning. Ze leerden elkaar kennen en voerden online activiteiten uit via het platform in het Frans en Engels. Zo bouwden ze onder andere een virtueel museum op en konden bezoekers de Zweedse en Belgische cultuur ontdekken.

Zoals de titel al prijsgeeft, focust het project op uitwisseling, communicatie in vreemde talen en verbinding met jongeren uit een andere cultuur. De fysieke uitwisseling werd, na twee jaar online samenwerken via eTwinning, dan toch nog een feit. 15 Belgische leerlingen en drie leerkrachten trokken naar Huddinge om hun projectpartners in levende lijve te ontmoeten. Daar volgende ze lessen, namen ze deel aan workshops en gaven ze het beste van zichzelf tijdens een presentatie voor de Zweedse leerkrachten. De culturule component mocht uiteraard ook niet ontbreken. Samen met de leerlingen van het Huddingegymnasiet verkenden ze de Zweedse hoofdstad Stockholm en brachten ze een bezoek aan verschillende musea.

Binnen enkele weken keren de rollen om en ontvangen de Oostmallenaren de Zweedse partners. Vi ses då!