Vorig jaar kregen we de vraag van Trâm, een studente Educational Sciences aan de KU Leuven, of we wilden meewerken aan haar masterproef. Enkele maanden, emails en gesprekken later kregen we haar masterproef in de mailbox. Spannend!

Overdracht van Europese normen & waarden via eTwinning

Trâm La Hoàng Bích werpt een verlichtende blik op de overdracht van Europese normen en waarden via het veelzijdige eTwinning-platform en de eTwinning-community.

Deze meesterproef onderzoekt hoe kennis wordt gedeeld en overgedragen op het eTwinning-platform, en welke normen en waarden hierin een rol spelen. Trâm belicht de verwevenheid van academische en professionele waarden met de digitale evolutie in Europees onderwijs. Multiculturele waarden en sociale waarden, zoals teamwork en respect, blijken essentiële bouwstenen van de eTwinning-gemeenschap.

Onderzoeksresultaten

Het onderzoek onthult dat eTwinning niet alleen draait om kennisoverdracht, maar ook om het stimuleren van gedeelde Europese waarden in een inclusieve onderwijsomgeving. Multiculturele uitwisselingen dragen bij aan een verrijkte leerervaring, terwijl sociale waarden een hechte eTwinning-community vormen.

eTwinning in de toekomst

Trâms bevindingen suggereren dat eTwinning een platform is dat verder gaat dan de digitale samenwerking. Het bevordert flexibele samenwerkingen, waar gedeelde waarden de drijvende kracht zijn achter excellentie en eenheid, zonder strikte regels en voorschriften.

Lees meer!

Lees de volledige masterproef van Trâm La Hoàng Bích voor een inspirerende reis door de eTwinning-wereld en ontdek hoe eTwinning bijdraagt aan de bevordering van gedeelde Europese waarden in het onderwijs.

Heb je nog geen eTwinning-account? Ben je een beginnend eTwinner en heb je weinig tot geen ervaring met internationalisering via eTwinning? Lees zeker onze FAQ en kom meer te weten over deze fantastische community. Info over je registratie vind je hier. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en stuur ons een mailtje via etwinning@epos-vlaanderen.be of zoek ons op via sociale media.