Omdat de verhalen die we vertellen niet altijd geschreven moeten zijn, willen we jullie Dave Schrauwen van basisschool Qworzo uit Merksplas zelf zijn projecten laten voorstellen.

Luister mee naar Dave die vertelt over geslaagde eTwinning-projecten in de lagere school. Je merkt al snel wat de meerwaarde voor de leerlingen is!

We gebruikten de OVSG-proeven om te evalueren of de resultaten voor Frans verbeteren bij onze leerlingen. We hoorden van Secundaire scholen dat de uitspraak van onze kinderen vaak beter is dan die van kinderen die niet aan zo’n project deelnamen.

Ontdek het Belgica eTwinning-project ‘The Belgian friends’: Frans leren op een praktische manier bij meester Dave is bijvoorbeeld heel plezant én zeer leerrijk! Het fotografieproject ‘Snapshot of Europe’ laat de leerlingen hun creativiteit aanscherpen en tegelijk meer leren over andere landen en culturen in Europa. Door kerstkaarten te versturen voelen de leerlingen zich dan weer verbonden met andere leerlingen elders in Europa én je kan je klas of school meteen onderdompelen in de kerstsfeer: hang de kaartjes op een kaart van Europa voor een educatieve kerstversiering!

Cultuur & creativiteit gaan hand in hand met eTwinning bij het School-O-Vision-project. Lees ook dit krantenartikel over het eTwinning-project ‘School-o-vision’ waarvoor ze zelf in 2019 konden samenwerken met Metejoor! De inzending van Dave en zijn leerlingen vind je hier terug: https://schoolovision2019.blogspot.com/search/label/Belgium. Dave werkte hiervoor samen met Cultuurkuur. Ook hier kan je meer lezen over dit boeiende project: https://www.cultuurkuur.be/project/12-points-go-schoolovision-uit-merksplas-leerlingen-schrijven-eigen-eurosong-hit-en-maken