In de sfeervolle stad Bonn ontplooide Linde Gees, een gedreven leerkracht secundair onderwijs, haar vleugels tijdens een eTwinning-seminarie. Haar verhaal weeft zich door een web van ontdekkingen, vernieuwende leermethoden en grensverleggende internationale samenwerking, met als kers op de taart de oprichting van een eTwinning-project speciaal voor haar OKAN-leerlingen (Onthaalonderwijs voor anderstalige leerlingen).

Linde beschrijft haar ervaring als “oprecht leerrijk en fantastisch.” Het seminarie opende de deur naar een schat aan kennis over boeiende en vernieuwende werkvormen die ze nu kan integreren in haar ‘gewone’ lessen. Haar reis ging echter verder dan dat: ze maakte kennis andere leerkrachten die sprankelende ideeën hadden om nieuwe projecten te lanceren.

In de nasleep van het seminarie smeedde Linde samenwerkingen met twee leerkrachten uit Duitsland en één uit Luxemburg. Ze kijkt ernaar uit om met hen samen te werken en de grenzen van haar klaslokaal verder te verleggen. Ze neemt bovendien waardevolle werkvormen mee naar huis, waaronder woordwolken, digitale kerstkaartjes, de adventskalender en Padlet. Deze zullen het komende schooljaar ongetwijfeld een creatieve impuls geven aan haar lessen.

Linde besluit haar verhaal met een enthousiaste aanbeveling: “Ik heb er echt van genoten en keer met meer informatie en creativiteit terug naar huis. Ik zou het iedereen aanraden en zou de kans, als ik ze opnieuw krijg, zeker nemen.” Haar woorden weerspiegelen niet alleen haar eigen enthousiasme maar fungeren als een uitnodiging voor andere leerkrachten om de sprong te wagen in het boeiende eTwinning-avontuur. Want zoals Linde’s verhaal aantoont, is eTwinning niet alleen een reis van leren, maar ook een ontdekkingsreis vol inspiratie en mogelijkheden.

Ga je ook met ons mee op eTwinning-reis? Bekijk dan snel voor welke avonturen je je kan inschrijven!