Waarom ondertekenen wij vol overtuiging het taalcharter van het Vlaams Talenplatform?

Wij delen de fundamentele overtuiging dat taal de sleutel is tot een verrijkende maatschappij, een brug naar cultuur, kennis en inzicht. Als online community voor scholen in Europa zetten wij ons actief in voor de bevordering van talige competenties en meertaligheid onder leerkrachten en leerlingen.

Onze inzet op talige competenties en meertaligheid omvat:

  1. Internationale Samenwerking in het Klaslokaal: Via eTwinning faciliteren we samenwerkingen tussen leerkrachten en leerlingen uit verschillende Europese landen. Dit stimuleert niet alleen samenwerkend leren, maar verrijkt ook de taalvaardigheden van de deelnemers.
  2. ICT-vaardigheden: Onze platformen en tools bieden een digitale leeromgeving waarmee leerkrachten en leerlingen hun ICT-vaardigheden ontwikkelen. Dit draagt bij aan een moderne, talige educatieve ervaring.
  3. Vreemdetalenkennis: Door interactie met klasgenoten uit andere landen moedigen we leerlingen aan om hun vreemdetalenkennis te verbeteren. Dit bevordert niet alleen communicatie, maar ook begrip van verschillende culturen.
  4. Europees Bewustzijn: eTwinning streeft ernaar het Europees bewustzijn te vergroten door middel van grensoverschrijdende samenwerking. Dit draagt bij aan het vormen van wereldburgers met een sterke taalbasis.

Wij erkennen de cruciale rol van leerkrachten als taalbegeleiders en aanmoedigers. Om dit te onderstrepen, bieden wij ondersteuning, training en educatieve materialen om leerkrachten te empoweren in hun rol als taalprofessionals.

Wij geloven dat de ondertekening van het taalcharter een versterking is van ons commitment aan taalonderwijs en meertalige ontwikkeling. Het is onze overtuiging dat door gezamenlijke inspanningen de deuren naar een taalrijke, diverse en inclusieve samenleving wijd open zullen staan.

Samen streven we naar een educatieve toekomst waarin taal de brug vormt naar wereldwijd begrip en samenwerking.

Geïnteresseerd om met eTwinning de talenkennis van je leerlingen te versterken op een praktische manier en Europa op een eenvoudige wijze je klas binnen te brengen? Snuister even rond op onze website en ontdek de verhalen, projecten en stappenplannen van andere eTwinners. Met vragen of opmerkingen kan je altijd terecht bij eTwinning@epos-vlaanderen.be.