Heb je een eTwinning-project afgerond of zit het in de laatste fase? Dan kom je voor een nationaal kwaliteitslabel (NQL) in aanmerking. Projecten met dit label blinken uit in vaardigheden als samenwerking, integratie in het curriculum, ICT-gebruik, innovatie en communicatie. Zowel voor leerkrachten als voor leerlingen is dit een extra appreciatie voor al hun internationale inspanningen.

Ben je van plan om een eTwinning-project op te starten? Bekijk dan onze checklist met links naar nuttige info en tools. Je kan ook de checklist in een Word-document vinden zodat je zelf kan afvinken welke stappen je al genomen hebt. Zo ben je er ook zeker van dat je op het einde van volgend schooljaar een Nationaal Kwaliteitslabel kan aanvragen.

Hoe vraag ik een NQL aan?

Op 8 mei 2024 geven we een webinar waarin we uitleggen hoe je zo’n NQL kan aanvragen.

Wil je jouw eTwinning-project aanmelden om een NQL te kunnen aanvragen? Vul dan dit formulier ook in.

Heb je een Belgica project dat je wil aanmelden om een Belgica Kwaliteitslabel te krijgen, vul dat dit formulier in.

Begin je een eTwinning-project en wil je graag weten hoe je je kan voorbereiden op het invullen van de aanvraagprocedure? In deze presentatie vind je alle informatie op een rijtje en de evaluatiecriteria vind je hier.

Start je een nieuw project? Dan kan je deze checklist gebruiken als je zeker wil zijn dat je een nationaal kwaliteitslabel in de wacht kan slepen!

De checklist bestaat uit 2 delen:

  1. Een opsomming van alle ingrediënten van een geslaagd eTwinning-project + links die je doorverwijzen naar nuttige sites en meer informatie.
  2. Een invuldocument waar je de basisinformatie over je eTwinning-project kan noteren. Kan je alle vragen beantwoorden? Dan ben je helemaal klaar om je project, samen met je partner, te registreren op het eTwinning-platform.

Zet je eerste eTwinning-stappen met deze infographic!