Start jouw internationaliseringsverhaal nu!

eTwinning is de online community voor scholen in meer dan 40 Europese landen. Werk je op een school of ben je verbonden aan de initiële lerarenopleiding, dan kun je met je leerlingen samenwerken met Europese collega’s. Ben je bereid om jouw onderwijs een internationaal tintje te geven, maar weet je niet goed wat eTwinning precies inhoudt? En hoe je ermee aan de slag kan gaan? Kies de webinars die het best bij je passen en krijg de nodige begeleiding bij jouw eerste stappen richting internationalisering.

WAT?

De webinarreeks bestaat uit 3 afzonderlijke webinars. De 1ste 2 webinars zijn in het bijzonder voor leerkrachten kleuter-, lager- en secundair onderwijs en lerarenopleiders. Het 3de webinar, ‘Met eTwinning internationalisering verankeren in je school, is vooral gericht aan directeurs, ondersteunend en beleidspersoneel.

1. Instappen in eTwinning: leer hoe je kan samenwerken met een klas in Europa (23/4 van 16u30 tot 17u30)

In dit praktisch webinar voor leerkrachten kleuter-, lager- en secundair onderwijs en lerarenopleiders maak je kennis met eTwinning. We tonen je…

 • enkele voorbeelden van eenvoudige, maar bijzonder waardevolle projectideeën voor kleuter-, lager, en (buitegenwoon) secundair onderwijs,
 • hoe je een eTwinning-account maakt, hoe je partners kan vinden, waar je projectideeën vindt en hoe je een eTwinning-project opstart aan de hand van onze infographic.

Het webinar ‘Instappen in eTwinning’ van januari 2024 kan je ook het herbekijken via ons YouTube-kanaal.

2. eTwinning een stapje verder: de ingrediënten van een geslaagd en leerrijk eTwinning-project (2/5 van 16u30 tot 17u30)

Dit webinar is voor leerkrachten die al een eTwinning-account hebben en/of al een project opgestart zijn of in een project ingestapt zijn.

We nemen je mee op pad en tonen je…

 • hoe je onze checklist bij de opstart van een eTwinning-project kan gebruiken,
 • welke informatie je op onze website vindt en hoe je met onze IT-tools website aan de slag kan,
 • hoe je jouw eTwinning-project overzichtelijk houdt,
 • hoe je de TwinSpace kan inzetten voor, tijdens en na je project,
 • hoe je leerlingen zich betrokken maakt en houdt bij het project.

Het webinar ‘Instappen in eTwinning’ van februari 2024 kan je ook het herbekijken via ons YouTube-kanaal.

3. Met eTwinning internationalisering verankeren op school voor directieleden en coördinatoren (14/5 van 16u30 tot 17u30)

Heeft jouw school leerkrachten die al ervaring hebben met internationale projecten zoals eTwinning? Kent je team de meerwaarde van eTwinning-projecten op school, zowel op persoonlijk als educatief vlak? In dit webinar kom je te weten wat eTwinning inhoudt, word je wegwijs gemaakt in ESEP (European School education Platform) waarin eTwinning-projecten vorm krijgen, en leer je de voordelen van eTwinning als verankering van internationalisering op school kennen. 

Leer meer over hoe eTwinning inclusief en innovatief onderwijs kan versterken en schrijf je in voor dit webinar voor directieleden.

Bekijk het webinar voor directieleden van 27/3/2024 hier:

WANNEER?

 • Voor leerkrachten (kleuter-, lager- en secundair onderwijs & lerarenopleiders):
  • Instappen in eTwinning: 23/4 van 16u30 tot 17u30
  • eTwinning: een stapje verder (voor wie al een account en/of project heeft): 2/5 van 16u30 tot 17u30

 • Voor directeurs & beleids- en ondersteunend personeel:
  • Met eTwinning internationalisering verankeren op school: 14/5 van 16u30 tot 17u30

PRAKTISCH

 • Op het einde van elk webinar voorzien we tijd voor vragen. Uiteraard ben je ook welkom op onze 2-wekelijkse TwinTalks en kan je ons altijd bereiken via eTwinning@epos-vlaanderen.be.
 • Na inschrijving ontvang je van ons de link naar de Teams-meeting van de webinars waarvoor je bent ingeschreven. Kan je niet aanwezig zijn, maar ben je wel geïnteresseerd? Na elk webinar plaatsen we de opnames van het webinar op onze website bij Webinars en presentaties.
 • De webinars zijn gratis. Je krijgt een deelnemerscertificaat na het volgen van het webinar.
 • Deadline voor de inschrijvingen: de dag van het webinar kan je je nog steeds aanmelden.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via eTwinning@epos-vlaanderen.be.