Als je denkt dat eTwinners enkel feesten… Wel, dan heb je gelijk!

Gisteren was er immers feest op #BELGICA24, een inspiratie- en netwerkdag voor leerkrachten uit de Vlaamse, Franse en Duitstalige gemeenschap.

Inspiratie en tips van onze eTwinning-ambassadeurs

We leerden van 4 ambassadeurs hoe je eTwinning kan integreren in je lessen en je leerplannen waarmaken met eTwinning-projecten.

  • Marie-Leet Bens gaf 8 tips die ze onderbouwde met 8 eTwinning-projecten. Eén van de vele projecten van Marie-Leet vind je hier op onze website.
  • Els Merveillie toonde hoe je als niet-taalleerkracht aan de slag kan gaan én hoe vakoverschrijdend werken dit makkelijker kan maken. Interesse om meer te weten te komen over één van de projecten van Els? Je vindt hier het project op onze website. Hier kom je meer te weten over een project van Els dat in 2023 een eTwinning Award won.  
  • Maria Pillar Carilla toonde ons haar eTwinning-projecten over well-being op school.
  • Steven Van der Taelen hielp ons op weg op een eTwinning-project op te starten rond de 17 SDGs. Werk je ook graag rond de 17 SDGs? Bekijk dan onze tips hier.

De Belgica Awards!

Bovenal werden er ook prijzen uitgedeeld. Maar liefst 3 projecten kregen een Belgica Award en een mooie geldprijs die werd uitgereikt door Sarah Reyn van het Prins Filipfonds.

De hoofdprijs van 1000 euro was weggelegd voor het project Our planet, our sustainable future – eTwinning Belgica  van Ellen Ervinck en Sarah Fransen uit Viio Tongeren-Borgloon, samen met Lauriane Collard en Marie Gillet. Interesse in dit project? Je vindt het hier op onze website.

Twee andere mooie eTwinning-projecten kregen een elk ereprijs die 650 euro waard is:

  • Ria De wilde uit het Lodewijk Makeblijde college en Karen Delvoye met ‘A la recherche de notre identité belge’
  • Lydia Huskens uit de Stedelijke humaniora Dilsen-Stokkem en Anne Collet met het project ‘ASTE Allen Samen Tous Ensemble’. Lydia Huskens schrijft geregeld een nieuwsbrief over het eTwinning-leven bij haar op school. Schrijf je ook in en laat je inspireren!

De #Belgica24-presentaties op een rijtje…

Laat je ook inspireren en bekijk hier de presentaties van #Belgica24

Beleef #Belgica24 opnieuw met deze aftermovie!

Wil je ook een eTwinning-project organiseren met een Belgische partner uit een andere gemeenschap? Kom dan volgend jaar naar #Belgica25 of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Heb je nog geen eTwinning-account? Hier vind je hoe je je kan registreren. Mocht je problemen ondervinden, mail dan naar eTwinning@epos-vlaanderen.be en we nemen gauw contact met je op.